10 omfattende trin til opbygning af en server

Overvejer du at bygge din egen server? Bare rolig, denne artikel vil hjælpe dig! Læs videre for at lære 10 nemme trin til at bygge en server fra bunden. Dette omfatter de materialer, du har brug for, og hvordan du sætter den op, så den er sikker og beskyttet.Trin et: Indsamling af materialer. Du skal bruge et bundkort, en CPU, RAM (hukommelse) og en harddisk til din server!

 

Nummer et ting du bør gøre, når du overvejer at bygge din egen server, er at samle alle de nødvendige dele. Dette omfatter en cpu, ram (hukommelse), motherboard og endelig en harddisk til at gemme data på den. Når du har alle disse dele, skal du begynde at bygge serveren. Husk, at dette er en kompliceret opgave, så det kan tage store dele af din tid, hvis det ikke gøres rigtigt!

Trin to: Installer CPU’en. Dette er en kompliceret opgave, men du kan ikke bare installere den vilkårligt. Du skal sikre dig, at du installerer den med den rigtige type sokkel og i den rigtige retning, før du går videre.

Det er vigtigt, at du ikke springer nogen trin over, når du bygger din server, ellers kan duender med at få et defekt produkt.

Trin tre og fire ligner hinanden, idet de omfatter installation af ram (hukommelse) og bundkortet i serverens kabinet, men du skal også være meget opmærksom på, hvor meget strøm den har brug for!

Trin fem: Installer harddisken. Din computer skal have et sted at gemme data, når du kører programmer – f.eks, dit styresystem og alle de programmer, du bruger. Det er her, harddisken kommer ind i billedet! Du kan installere en almindelig SATA- eller IDE-harddisk, men hvis du er på udkig efter mere sikkerhed, kan du også vælge en SSD-harddisk

Trin seks: Tilslut strøm til den. Din server har brug for en strømforsyningsenhed (PSU) – dette bestemmer hvor meget strøm den skal bruge for at fungere. Du kan ikke bare sætte serveren i en hvilken som helst stikkontakt!

Syvende trin: installer et operativsystem. Din computers OS (operativsystem) bestemmer, hvordan du interagerer med dine programmer, og hvordan de ser ud, når du bruger dem. Der findes mange typer operativsystemer, men her vil vi fokusere på Linux. I dette trin skal du downloade et Linux OS og derefter installere det på din server.

Niende trin: Konfigurer BIOS-indstillingerne på dit bundkort. BIOS er det program, der kører, når du tænder din computer første gang – det er det, der indstiller, hvordan alt ser ud, før du starter et program eller kører et program. Det kan også kaldes”bootstrap” eller “Basic Input Output System”.

Trin ti: Konfigurer serverens indstillinger. Det er her, du konfigurerer et brugernavn og en adgangskode til den person, der skal bruge den for at logge ind på sin konto! Sørg for, at denne bruger har administrative rettigheder, så han/hun kan installere nye programmer, ændre indstillinger osv.

Hvis du ikke gider bygge din egen server, så kan du altid blot leje et webhotel, her kan du fx. kigger på webhotelsguide.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *