3 regler for bedre sundhed

At følge en sund livsstil virker ofte utroligt kompliceret. Det er måske ofte modstridende råd som du får kastet i hovedet, fra alverdens forskellige kloge mennesker.

Men at føre en sund livsstil behøver ikke at være kompliceret. For at få et optimalt helbred, tabe sig og føle dig bedre tilpas hver dag, skal du blandt andet bare følge disse 3 enkle regler.

Hold dig fra at proppe giftige ting i kroppen

Mange ting, som folk får ind i deres kroppe, er direkte giftige. Det er især ting som cigaretter, alkohol og stærke stoffer, der kan sætte kroppen ud af balance. Og det gør det ikke bedre at disse ting også er meget vanedannende, hvilket gør det svært for folk at opgive dem.

Det samme gælder et stor indtag af medicinske præparater. Undgå så vidt muligt at indtage for meget af dette. Du kan med fordel indtage lidt føde og væske, samt tage en lur, hvis du eksempelvis har spændingshovedpine, fremfor at tage en masse hovedpinepiller.

Den meste medicin kommer nemlig ofte med forskellige bivirkning, der bør undgås. Så skån altid din krop for så mange kemiske påvirkninger, som overhovedet muligt.

For et mere naturligt alternativ, kan du eksempelvis bruge CBD-olie, som ikke giver alvorlige bivirkninger. CBD har mange positive effekter, idet det indeholder flavanoner, hvilket har positiv indvirkning på helbredet og derfor virker sundhedsfremmende. Hvis du synes det lyder interessant, så læs mere om hvad flavanoner præcis kan bidrage.

Hold dig til ”rene” fødevarer

Et andet udbredt problem er at mange spiser utrolig usundt. Og det er især junkfood, som er et stort problem. Dette skyldes, at det bl.a. at det er super nemt lige at tage en tur på Mac Donalds, så du slipper for at stå at kokkerere derhjemme. Men det nemme valg, er ikke altid det bedste.

Den sandsynligvis mest effektive ændring, du kan gøre for at forbedre din diæt, er at skære ned på forarbejdede fødevarer. Dette kan være hårdt, fordi mange af disse fødevarer er designet til at være ekstremt velsmagende og meget vanskelige at modstå. Du vil dog aldrig gå galt ved at indtage en stor mængde frugt og grønt.

Få bevæget dig og brugt dine muskler

Brug af dine muskler er ekstremt vigtigt for optimalt helbred.

Selvom træning helt sikkert kan hjælpe dig med at se bedre ud, er forbedring af dit udseende virkelig bare toppen af ​​isbjerget.

Du skal også træne for at sikre, at din krop, hjerne og hormoner fungerer optimalt. Styrketræning sænker nemlig dit blodsukker- og insulinniveau, forbedrer kolesterol og sænker triglycerider. Det hæver også dine niveauer af testosteron og væksthormoner, der begge er forbundet med forbedret velvære.

Ydermere er motion med til at reducere depression og din risiko for forskellige kroniske sygdomme, såsom fedme, type 2-diabetes, hjertesygdomme, Alzheimers og mange flere forfærdelige sygdomme.

Der er altså mange gode grunde til at få strammet løbeskoene og komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *