Giv dit barn den bedste putning med en godnatsang

Kender du også til de uendeligt lange, kaotiske putninger, som nærmest ender ud i en maraton putning af dit barn, som nægter at falde til ro? Eller har du brug for inspiration til nye puttemåder, når du skal få dit barn til at sove? Så er der hjælp at hente – og især dem, som synes det er hyggeligt at slutte dagen af med at synge godnatsange. Sangetilboern.dk har nemlig samlet et væld af tekster til børnesange og godnatsange, herunder blandt andet de populære titler, som mange af os kender helt tilbage fra vores egen barndom. Hvis du derimod betvivler din egen sangstemme, kan du også finde hjælp til små og korte godnathistorier, så du kan give dit barn en god og rolig start på natten. 

Hvorfor godnatsange er geniale til putningen

Der er flere forskellige grunde til, at godnatsange er fuldkomment ideelle, når det kommer til putningen af de små hoveder. Mange af os husker selv den behagelige og trygge følelse af at få sunget en godnatsang af enten mor eller far, da musik og sang har en helt unik evne til at regulere vores følelser, både hvad angår børn og voksne. Dette skyldes at sang og musik har en evne til at stimulere flere af vores følelser gennem nerveforbindelser, og dette kan påvirke vores humør enormt meget. På denne måde kan en godnatsang hjælpe dig med at skubbe dit barns humør i en bestemt retning, og du kan sikre dig, at dit barn går til ro med en positiv og behagelig følelse i kroppen. Endvidere er det bevist, at vi ved sang, amning og kram udskiller kærlighedshormonet ‘’oxytocin’’. Det vil altså sige, at når du synger godnatsange for dit barn, frigives disse hormoner, som ikke blot hjælper dit barn til at slappe af og falde i søvn, men ligeledes er med til at skabe et stærkt bånd mellem dit barn og dig. 

Skab rutiner med en godnatsang

For mange børn er det vigtigt at have faste rutiner i hverdagen, så det er lettere for barnet at navigere i. Derfor er godnatsange en god ide at indføre hver aften, da dette kan være med til at skabe en god soverutine for dit barn. Dit barn er således ikke i tvivl om, når I synger godnatsang, at han eller hun skal sove. Dette tillader barnet at kunne begynde at slappe af, når godnatsangen starter, hvilket er alfa omega, når man vil undgå de lange maraton putninger. Udover de ovenstående fordele ved godnatsange, kan de ligeledes være med til at styrke dit barns sprog og kognitive udvikling, forbedre han eller hendes hukommelse, og reducere stress og angst via trygheden og den velkendte klang i din stemme. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *