Kultur

God musik sætter gang i firmafesten

Skal du arrangere en firmafest på din arbejdsplads? Når der skal være fest, er musik et nødvendigt indslag. Men hvilken slags musik skal du vælge? Det kan være fristende blot at skaffe et anlæg og sætte en af kollegerne til at styre, hvad der skal spilles. Det kan dog ofte blive en rodet affære. Hvis det er gæsterne selv, der på skift sætter musik på, ender det hurtigt med at blive den enkeltes yndlingsnumre. Det kan være sjovt i starten af aftenen, men efter noget tid vil det ofte falde til jorden. Især senere på aftenen kan det ende med, at folk skifter for hurtigt mellem musiknumrene, så man ikke hører nogen af sangene til ende. Alle vil nemlig helst bare høre deres egne yndlingssange.

I stedet kan du overveje at hyre en DJ. Hvis det skal være en fest med mange gæster, så vil de fleste gerne danse i løbet af aftenen. En DJ kan holde styr på musikken, spille alle de bedste dansehits, og ved, hvad der virker for en større gruppe mennesker. Gæsterne kan alligevel bede om at få spillet særlige sange, og DJ’en kan flette ønskerne ind i den generelle playliste.

Vælg en erfaren DJ

Når du skal have musik til din firmafest og vil vælge en DJ, så find en professionel. Der findes mange gode DJs derude. Derfor er der ingen grund til at vælge din fætter, blot fordi han kan lide at lave playlister og mangler penge på kontoen. Find en DJ, der har prøvet det før, ved hvad der fungerer til en fest og kan spille så længe I ønsker det.

Ideelt skal en DJ kunne sammensætte det perfekte mix af nye og gamle hits. På den måde vil der være noget for alle, men med glidende overgange. Derved kan de forskellige sange spille sammen frem for at virke som en underlig sammenblanding.

Musik kan skabe god stemning

Festmusik behøver ikke kun at betyde musik man kan danse til. Før gæsterne er klar til at danse, skal I typisk gennem den del af aftenen, der byder på middag og smalltalk. Her dur det ikke med høj musik. I stedet vil det være passende med mere blid, stemningsfyldt musik. Det kan skabe en god baggrundsstemning og en afslappet atmosfære. En omgang roligt guitarspil og sang kan være behagelig baggrund for samtaler og hygge under maden.

Alt efter hvilken slags fest, der skal holdes, kan du finde en stil, der passer. Til en julefrokost vil det være passende med hyggelige julesange, man kan synge med på. Til en sommerfest kan det passe bedre med jazz eller rock, og du kan jo altid få musikeren til at spille særlige favoritter undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *