Kultur

3 måder du kan hjælpe klimaet og miljøet som studerende

Har du et brændende ønske om at gøre noget godt for klimaet og miljøet, og vil du gerne være med til at gøre en forskel, selvom du måske bare er studerende, er der stadig ting, du kan gøre derhjemme, som kan hjælpe i den rigtige retning.

 

Har du i skolen på noget tidspunkt brug for hjælp til dine matematikopgaver? Hvordan regner man areal af en cirkel og meget andet kan du i så fald lære om her.

Husk at sortere dit affald

En af de første ting du kan gå i gang med at gøre, hvis du ikke allerede gør det, er at sortere dit affald. Ved at sortere dit affald korrekt, er du også sikker på, at det bliver behandlet og varetaget på den korrekte måde, når det bliver hentet og kørt til forbrændingen.

 

Det er jo vigtigt, at vi får genbrugt de materialer, der kan genbruges i vores affald, eller at vi eks. får omdannet vores madaffald til energi, som kan være med til at give strøm eller varme til vores boliger. Det er på mange måder vigtigt, at vi bliver gode til at tage os ordentligt af vores affald.

Gå i genbrugstøj

Dernæst kan du også begynde at købe dit tøj brugt, så du ikke skal i en tøjforretning, hver gang du har brug for nyt tøj. Det er meget bedre, hvis vi begynder at gå i brugt tøj, i stedet for at der skal produceres et nyt stykke tøj, hver eneste gang vi har lyst til noget nyt i klædeskabet.

 

Tøjindustrien er en af de største klimasyndere, og derfor er det også vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at lige netop dette område bliver så bæredygtigt som muligt. Og et konkret eksempel på at gøre noget, er at begynde at købe genbrugstøj i stedet for.

Spis mindre kød

Sidst, men ikke mindst, kommer det nok heller ikke som den helt store overraskelse, at du kan begynde at spise mindre kød. Der er allerede nu rigtig mange mennesker, der har valgt at skære kød helt eller delvist ud af deres madvaner, og det kan du også gøre.

 

Der er ingen, der siger, at du behøver at blive en hellig veganer. Du kan sagtens skære kød ud af din mad, uden at du behøver at blive politisk eller aktivistisk omkring det. Det kan du jo gøre allerede i dag, hvis det er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *