Bedste mad at nyde til vandpibe

Mange rygere kan godt lide at kombinere madindtagelse med vandpiberygning, men ikke alle tænker på, hvad der er mest passende at spise, mens man ryger.

Vidste du, at vandpiberygning kan skade en tom mave? Det kan fremkalde hovedpine, øge tryk og nogle gange give kvalme og svaghed.

Men det er selvfølgelig forståeligt, at man får lyst til snacks, når man sidder og hygger med venner. Derfor er spørgsmålet ikke, om du skal spise eller ikke, imens du ryger vandpibe. Spørgsmålet er, hvilken mad går bedst til vandpiberygning?

 

Slik

Vandpiben er en orientalsk opfindelse, så selvfølgelig anses orientalsk slik for at være et godt supplement til rygning – for eksempel kunne disse være gode: Tyrkiske delikatesser, baklava, churchkhela og halva.

Men desværre er det ikke alle vandpiber eller huse, der har et sortiment af orientalske retter. Et godt alternativ ville være: Kager, frugtdesserter, gelé og blødt slik.

Chokolade og chokoladebolsjer er også fantastisk, når man specifikt ryger kaffesmag, men ikke altid frugtsmag.

 

Frugt, bær og grøntsager

Frugt er altid et godt valg, når du ryger vandpibe. De mest egnede frugter er de smage, der også ofte er omdannet til tobak: Meloner, ananas, æbler, bananer, druer, jordbær.

Grøntsager er også et godt valg, men det er ikke til alles smag. Bær, frugt og grøntsager forfrisker, overfylder ikke maven, er mættet med næringsstoffer og slukker tørsten. De er altså perfekte som snacks ved siden af rygningen.

 

Spis ikke fed mad

Mange rygere kan godt lide at kombinere vandpiberygning med fastfood eller andre fede retter, men det gør det svært at slappe af og nyde smagen fra vandpiben.

Forresten anbefaler lægerne ikke at spise denne type mad, fordi sådant mad overbelaster maven, øger blodcirkulationen til fordøjelsessystemet, blodet (henholdsvis ilt) kommer dårligere ind i hovedet osv. Konsekvensen er svimmelhed, kvalme og, i værste fald, tab af bevidsthed.

Derfor anbefaler vi ikke at indtage denne type mad sammen med vandpiberygning og opfordrer til at søge alternativer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *