Ferie

Besøg Hobro i dag

Den allernordligste del af Danmark har masser af at byde på når det både angår seværdigheder, kultur og ikke mindst natur, idet hele Nordjylland stort set er omringet enten af den himmerlandske Limfjord eller af to brusende have. Hobro er en af de mange nordjyske byer, der så sandelig er det værd at besøge, hvis man er i nærheden. Som en af Nordjyllands ældste købstæder er der både masser af liv i Hobros gader med mange forskellige aktiviteter året rundt, men man behøver kun at gå et par kilometer før man er i store naturområder.

Købstaden i Nordjylland

Som sagt er Hobro en af de ældste købstæder i Nordjylland, hvilket også kan ses i  arkitekturen, som er en sammenblanding mellem det gamle og nye. Der er både historiske kendetegn og spændende byliv med gadekunst, museer og så videre. Hobro går meget langt tilbage som by, da vikingerne efter sigende skulle have levet i byen og sejlet fra dens kyster. Hvis man savner lidt spænding og historie i hverdagen, er vikingecentret Fyrkat lige noget for dig! Der er også et hav af forskellige restauranter og caféer i Hobro, som bliver besøgt af byens mange turister, såvel som byens lokale. De nærliggende naturskønne områder betyder at man kan tage på picnic under et stort træ eller på stranden – det betyder også at man kan slå sit telt op på de designerede campingområder og dermed bruge sin ferie på hyggelig camping. Læs mere om Hobro her: https://hobroavisen.dk/

Omringet af fjorden

Hobro er omringet af en af de mange nordjyske fjorde, Mariager Fjord. Ikke langt fra byens midte ligger Bramslev Bakker, som er et naturskønt område ved Mariager Fjord. Her kan man slå sig ned på en solrig dag for at bade, surfe, solbade eller fiske, hvilket er gjort muligt af det certificeret rene vand i fjorden. Det betyder at du trygt kan bade i vandet uden at skulle bekymre dig om at det kan være farligt eller beskidt. Men den omkringliggende natur er ikke blot en lang sandstrand; der er også mange andre muligheder for at nyde den omkringliggende natur som for eksempel at gå på vandretur eller andre naturoplevelser.

Masser af seværdigheder

Hvis du er typen der på ferien ikke kan bestemme dig for hvad du vil se, fordi det enten er for gammelt eller for nyt, behøver du ikke at bekymre dig om seværdighederne i Hobro! Her er der nemlig en sammensmeltning af det helt gamle og det helt nye! For eksempel kan du opleve vikingecentret Fyrkat, der består af den historiske ringborg Fyrkat fra 900-tallet og gå rundt i en vaskeægte vikingelandsby, hvor du vil komme til at glemme den omkringliggende moderne verden fuldstændig. Eller du kan besøge Gasmuseet, hvor du kan opleve industrialderen i Danmark helt tæt på og lære mere om gas og energi med alle dine sanser. Museet giver rig mulighed for selv at udforske viden og bruge hjernen. Man behøver hverken at vælge det ene frem for det andet, når man har begge lige ved hånden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *