Hus og Have

Brug din fritid i haven – Start i Harald Nyborg

Nu er solens stråler begyndt at lune lidt igen, og dagene bliver igen længere. Det er en dejlig tid vi går i møde. Men har du gået en tur i haven for nylig, og fundet ud af den trænger til en opløftning? Så er det nu du skal til at arbejde i den.

Hvad enten du trænger til nye fliser, nye havemøbler, ny grill eller måske noget malerarbejde, så er det ved at være tiden til at gå i gang med projekterne. Jo mere du får lavet i haven om foråret, jo bedre kan du nyde den til sommer.

Hjælp fuglene i yngleperioden

Du kan hjælpe dyrelivet i haven, ved at lave fuglekasser til fuglene. Så har de et sted at yngle, samt du får fuglelivet til at blive hos dig. Fodre dem hver eneste dag, og få glæde af fugleungerne. Du kan også skaffe et godt fodrebræt, hvor det er nemt for fuglene at få mad.

Hvis du selv er kreativ, kan du også sagtens selv lave dit eget fuglefoder med noget smeltet svinefedt og solsikkekerner.

Få flotte bede med flotte blomster

Der er ikke noget mere smukt i haven, end smukke og farverige blomster. Du kan plante blomster i enten krukker eller bede. Hvis det er i et bed du vil plante blomster, kan du med stor fordel supplere op med nogle små buske. Hvis du har bede i din have, bør du rive dem så jorden ser pæn og velholdt ud.

Når man har en have, er det en god idé at anvende haveredskaber. Det er med til at lette dit arbejde, samtidig med at resultatet bliver flot.

Dyrk din køkkenhave

Tiden er snart til at sætte kartofler, gulerødder og andre lækkerier i din køkkenhave. Det er en god idé at kultivere haven der hvor du ønsker at have køkkenhave. På denne måde, får du vendt og løsnet jorden inden du sætter noget nyt.

Når du kultiverer haven, er det lidt det samme som at pløje en mark. Du vender og løsner jorden, og det kan ikke undgås at der kommer nogle græsklumper frem, disse skal fjernes så det ikke begynder at gro igen. Nogle steder er det nødvendigt at anvende gødning, men alt det du skal bruge i din have kan købes hos Harald Nyborg.

Måske der skal males noget i haven eller på huset

En smuk bolig og smuk have er nymalet. Maling frisker rigtig meget op, ser godt ud og beskytter træet. Derfor kan det være en fordel at male. Det kan være svært at finde ud af hvilken maling du skal anvende til dit projekt, men når det er udendørs maling, bør det være oliebaseret maling.

En oliebaseret maling beskytter i længere tid, og holder bedre mod regn, blæst og frost. Gavlene på huset trænger som regel til en omgang maling, efter nogle år. Men har vinteren været fyldt med sne og frost, kan det nogle gange være en fordel at male dem to år i træk.

6 thoughts on “Brug din fritid i haven – Start i Harald Nyborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *