En ny trend skyller ind over Danmark –

Du kan også komme med på den nye trend at samle på antikvariske bøger. En bølge der skyller ind over Dannevang fra USA. Du skal blot gøre dig klart, vil du blot hae nog få henslængte smukke antikvariske bøger liggende på et bord i din stue for et syns skyld eller vil du oprette dit eget bibliotek der dækker din personlige hobby eeller kulturelle interesse, i hvilken retning den så går.

Tilhører du den kulturelle type, der vil oprette dit eget bibliotek, skal du første vurderer om du vil bruet et helt rum til dit bibliotek eller blot en reol i lejligheden eller huset i første omgang. Derefter starter jagten. Vil du samle på første udgaver, måske med personlig dedikation af forfatteren inden for dit interesseområde eller ligger din interesse i bogbinderens smukke udførelse af indbinderne som ligger langt fra nutidens indutriindbindinger. Nichesamling kan være et billigt og interessant område at dyrke f.eks. digte eller bøger med ex-librix. Du interesserer dig måske for gamle kogebøger, for kogebøger er ikke kun kogebøger, noge er meget efteerspurgte og også relativt sjældne, f.eks. Kringelbachs salte og røgebog  Bogen er efterspurgte og som sagt relativ sjælenden, det samme kan ikke siges om bøger af Jan Guillou, der er masseproducret. 

Du kan selvfølgelig lave en lise ANTIKVARIAT BOG og så gå på bogjagt i de fysiske butikker i dit nærområde. Det er tidskrævende, men også sjovt at få en bogsnak med de kloge antikvariatindehavere, men du vil sandsynligvis løbe ind i en mur, for selv om de har mange bøger, så leder du hos dem efter nålen i høstakken, hvis du er på jagt efter en bestemt bog. Her kommer så internettet dig til stor hjæp. Bare søg på f.eks. bog antikvariat eller antikvariat bøger så er sandsynligheden for at du finder den ønskede bog næsten ethundrede procent. 

God fornøjelse med projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *