Øvrigt

Er du i tvivl om hvordan tokens fungerer?

Først kom kryptovalutaerne, så kom der tokens. Hvad er forskellen, og hvorfor er det vigtigt at kende til den? Dette kommer vi ind på i dette lille skriv. Hvis du interesserer dig for investeringer i digitale aktiver, så er denne artikel lige præcis noget for dig. Vi har simplificeret tingene lidt, så det kan godt være, at det ikke er korrekt i 100 ud af 100 tilfælde, men for at gøre det nemmere at forstå, så er det vigtigt at gøre det simpelt.

Kryptovalutaer

For at forstå kryptovalutaer, så skal vi først lige forstå, hvad en blockchain er. En blockchain er en decentraliseret database, som typisk har en eller anden form for valuta, der sørger for at alle deltagerne bliver belønnet på en eller anden måde. Hvis man tager udgangspunkt i denne valuta, så er dette en kryptovaluta, fordi den er den “primære” valuta på det netværk eller i den blockchain.

Et praktisk eksempel kunne være, at blockchainen hedder Ethereum, hvor selve kryptovalutaen hedder Ether. Er man interesseret i at købe valutaen Ether, så kan det ske gennem følgende hjemmeside: https://buyethereum.dk/.

Tokens

Når man har forstået de to ovenstående koncepter, så kan vi begynde at kigge på tokens. Disse er bygget oven på kryptovalutaer, og man overfører dem ved at sende transaktioner på en eksisterende blockchain. Du betaler altså for transaktionen i eksempelvis Ether (ETH), men sender en anden valuta. Det ville svare til at betale danske kroner til Post Nord for at få lov til at sende din egen hjemmelavede valuta. Fordelen er, at man kan anvende den samme wallet til alle tokens på samme netværk og den “originale” valuta. Nogle gange kaldes denne valuta også for “native” token eller “native” currency. Det er meget nemt at lave sin egen token, og der findes hjemmesider hvor dette kan gøres meget nemt. Du skal blot lave en søgning på Google, så kommer det frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *