Øvrigt

Escaperoom med vennerne

Escaperoom med vennerne

Escaperooms er blevet populært verden over. Set på verdensplan er der mere end 3000 forskellige escaperooms og der er virkelig noget for enhver smag. Nogle udbydere vælger at benytte andre navne, som fx breakout room eller mystery room (Nogen gange sammensat til breakoutroom og mysteryroom) mens langt de fleste går med det oprindelige navn Escape room / Escaperoom.

Uanset navnet er formålet det samme – at løse en række gåder og ledetråde for til sidst at løse hele mysteriet rummet er bygget op omkring. Oftest handler det om at finde vej ud af rummet, mens det andre gange handler om at finde en specifik forsvunden genstand, komme ind i et pengeskab eller noget helt tredje. – formålet kender du inden du lukkes ind i rummet.

At tage vennerne med i et escaperoom giver en ny form for oplevelse og samarbejde. Det er lidt som at blive suget ind i et videospil eller en krimifilm og nu er I hovedpersonerne og skal løse det store mysterium.
Ved hjælp af samarbejde og evnen til at tænke ud af boksen, får I en oplevelse som i sent vil glemme. Hvad end det blot er en hyggelig eftermiddag med de nærmeste venner, en polterabend for den kommende brud eller gom eller den helt store udflugt.

Mange temaer

Der er selvfølgelig temaer der går igen, men man kan finde noget for enhver smag. Forskellige sværhedsgrader og forskellige “scare factor” ses i alle lande. fx er der escape rooms der have skuespillere inde i rummet, med det formål at skabe ekstra uhygge, mens langt de fleste blot skaber uhyggen ved stemningen i rummet. Andre rum igen kan spilles af alle uden uhygge.

I london har de fleste udbyder et tema med sherlock holmes, mens fængselsceller, laboratorier og slagterhuse også ses mange steder. Andre inviterer dig ind i et hjem, en loftslejlighed eller en kælder, hvor du skal slippe ud eller finde en genstand.

Uanset tema, handler det om det samme. Find gåderne og løs dem.

51 thoughts on “Escaperoom med vennerne