Hjemmelavet juice: Den nemme vej til et bedre helbred

Der kommer hele tiden et større og større fokus på sundhed. Utroligt mange danskere dyrker motion regelmæssigt, og det sker endda ofte som fast medlem af et motionscenter eller en sportsklub.

Men ren bevægelse er ikke det eneste, du kan gøre for helbredet. Kosten er også vigtig, og for at booste dit indtag af vitaminer og mineraler giver det rigtig god mening at lave hjemmelavet juice. Her kommer vi med en introduktion.

Bliv sundere med frisk juice

Frisk juice har meget at byde på: Både hvad angår smag og næring.

Smagsmæssigt er det oplagt at lave hjemmelavet juice, da du selv kan sammensætte dine ingredienser og dermed lave en drik efter din smag. Vild med kombinationen af æble og kiwi? Så tilsæt dem i juiceren. Vild med vandmelon? Så prøv en frisk vandmelonjuice. Friheden til at vælge gør det sjovt at lave juice. Du kan enten følge opskrifter fra andre, eller du kan lave dine egne. Faktisk er det ret sjovt at prøve sig frem på egen hånd.

Udover muligheden for at lave friske naturlige drikke derhjemme, så er der også de helbredsmæssige fordele. Og det er her, at det for alvor bliver interessant: Kroppen kan nemlig styrkes ret markant med juice.

For eksempel indeholder gulerødder masser af A-vitamin. Eller, om ikke andet beta-karoten, som så omdannes til A-vitamin i kroppen. B-vitaminer finder vi flere forskellige steder – blandt andet i grønt som spinat, broccoli og grønkål. C-vitamin er der meget af i appelsiner og kiwier. Og sådan fortsætter det – de fleste frugter og grøntsager har hver især noget unikt at byde på. Der er ingen, der siger, at du behøver at juice hver dag. Men selv hvis det bare er engang imellem, er det lækkert for kroppen at få en omgang ekstra vitaminer tilføjet.

Nogle vælger simpelthen bare at drikke juice, når de får lyst, men uden at gøre det til nogen fast vane. Andre er utroligt entusiastiske og prøver måske endda en juicekur. Pointen er, at du altid kan lave juice til det formål, du selv finder bedst.

Hvorfor ikke bare tage en vitaminpille?

Det kan du også sagtens – i mange tilfælde er det endda smart.

Men med juice får du lidt ekstra: Udover at vitaminerne og mineralerne er naturligt forekommende, så følger der også antioxidanter og mere godt med. Frugter og grøntsager har mere at byde på end bare vitaminer – du får altså en fantastisk kombination af flere forskellige næringsstoffer ved at drikke sund juice.

Derudover smager det godt, og når først man starter én sund vane, så følger der ofte flere sunde vaner med på naturlig vis. Der er en god chance for, at din krop vil takke dig senere, hvis du begynder med hjemmelavet juice.

Sådan kommer du i gang

Du kan købe din egen juicer og komme i gang forholdsvis hurtigt. Priserne starter lavt, og det er forholdsvis nemt at finde kvalitet på markedet. Når du har din juicemaskine, kan du gå i gang med at lave hjemmelavet juice. Det kræver bare lidt ingredienser, en idé om en opskrift, og naturligvis en strømforbindelse til juiceren. Alle kan betjene en juicer, for det hele er super simpelt. Rengøringsarbejdet er den eneste reelle ulempe, men hvis du har en opvaskemaskine er det intet problem.

Hvis du ikke ønsker at investere i en juicemaskine lige med det samme, men alligevel gerne vil prøve kræfter med frisk juice – så besøg en juicebar og se, hvad de har på menuen. Her er der ofte meget godt at vælge imellem. Desuden er juicebarer blevet ret populære rundt omkring i Danmark: I hvert fald selve konceptet.

De fleste større byer har en juicebar i en eller anden form, og selvom kvaliteten dog kan variere, så vil der altid være et par suveræne steder at få en juice. Det er nemmest i København og Aarhus, men som sagt kan der også være fine steder i de mindre byer. Og i tilfælde af at du ikke har en juicebar i nærheden, så prøv endelig at købe eller låne en juicemaskine selv. Hvis den benyttes regelmæssigt, er det en rigtig god investering i helbredet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *