Øvrigt

Hvem vinder Tour de France i år?

Der er kun to ting, der er sikre i Tour de France; Jørgen Leth og at førertrøjen er gul. Ser man bort fra de to ting, så kan alt ske i verdens hårdeste cykelløb, som hvert år løber af stablen på de franske lande- og bjergveje.

I 2019 kommer Tour de Frances start endda til at foregå i Danmark, og de danske cykelfans kan være heldige at få et blik af deres idoler, når de cykler på de selvsamme veje, mange danske cyklister træner på til daglig.

Hvis du også har tænkt dig at se Tour de France til sommer, så kommer der her 3 ting, du skal holde øje med for at finde ud, om dit cykelidol måske vinder den legendariske Tour i år.

  1. Formen

Det siger sig selv, at formen skal være på plads, hvis man som cykelrytter skal vinde verdens hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb – men det går en smule dybere end det.

I takt med at flere og flere cykelryttere er kommet på de sociale medier, kan man som regel følge med i deres træning på Instagram, hvor de lægger billeder op af deres træningsløb og måske endda tagger hvilket bjerg, de har kørt på.

Er man flittig til at holde øje med de forskellige ryttere, kommer man hurtigt til at lægge mærke til, hvis en rytter har været inaktiv i længere tid. Dette kan typisk varsle, at han er blevet skadet under en træning, eller at han må holde sig i ro af andre grunde. Ikke lige hvad man har lyst til at se fra sin yndlingsholds holdkaptajn et par uger før, det hele går løs!

  1. Den første halvdel af løbet

Intet er afgjort, før de sidste ryttere triller ind over målstregen på Champs Élysees med Eiffel-tårnet i baggrunden – og så alligevel. Tager man et kig tilbage på de sidste Tour de France-vindere gennem de sidste 10 år, kan man se, at de alle sammen har ligget relativt godt i klassementet omkring halvvejs inde gennem løbet.

Mange spekulerer i, at det at komme godt fra start i Tour de France netop er vigtigt, fordi man har brug for det mentale selvtillidsboost til at holde modet oppe, når man kører alene på de hårde etaper. En vigtig ting at have i baghovedet, hvis man overvejer at satse penge på vindere på en af de mange danske betting sider.

  1. Doping

Åh nej, skal det nu handle om doping? Mange onde tunger har længe sagt, at Tour de France i vores tid snarere handler om, hvem der kan dope sig bedst, fremfor hvem der er den bedste cykelrytter.

Selv om dopingkontrollen er blevet stramme og stramme de seneste par år, kommer der hver Tour nye tilfælde af diskvalifikationer, der kan true hele holdet eksistens. Derfor skal man altid huske at tage etape-præstationerne med et gran salt, før man hopper og danser over en sejr.

Lad dopingkontrollen gøre deres arbejde og fejr etapesejren på det efterfølgende pressemøde, når vinderen er blevet erklæret clean.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *