Livsstil: Styr på bil og have

I denne blog sætter vi fokus på bil og have, som fylder rigtig meget i mange danskeres bevidsthed. Vi kigger på, hvordan man kan få helt styr på køretøjet og haven hen over sommeren.

Det kan være nogle områder, hvor der er nok at se til, men rigtig meget kan heldigvis løses forholdsvist simpelt, så det ikke bliver det store besvær.

Vi starter med bilen, som fylder meget i en stor del af danskernes hverdag. Det skyldes blandt andet, at bilen selvfølgelig er det foretrukne transportmiddel, og mange er faktisk ganske afhængige af deres ’øse’. Derfor kigger vi nu også lidt nærmere på, hvad man kan huske på eller sørge for at få gjort, så tingene spiller.

Montering af anhængertræk

Rigtig mange bruger bilen til rigtig mange ting, men det betyder ikke nødvendigvis, at de er eksperter indenfor biler. Der kan være masser af ting, man ikke selv kan håndtere, og det kan eksempelvis være at få monteret sit anhængertræk på bilen. Det er en opgave, som kan volde masser af irritation, men som ikke vil tage lang tid for en autoriseret mekaniker eller for en anden bilekspert.

Skal du have et nyt anhængertræk på bilen, eller er der andre grunde til, at det skal monteres, så er det en god idé at tage fat i din lokale bilekspert. Her går det hurtigt, og du vil ret hurtigt være kørende igen.

De obligatoriske syn

Det er naturligvis også vigtigt at overholde de syn, bilen ifølge lovgivningen skal igennem. Et syn foregår hvert andet år, og selvom det hurtigt kan virke lidt ligegyldigt, så er det faktisk langt fra en ubetydelig ting. Når man er til syn, får man tjekket, at alt er, som det skal være.

Det betyder blandt andet, at bremserne får et tjek, og man får også undersøgt, og styretøjet fungerer, som det skal. Lygterne får også en tur, og generelt er det et tjek af hele bilen.

Det samme gælder naturligvis en service, som kan være lidt sværere at overse. Her bliver man ikke indkaldt til noget, og det handler også ofte om, hvor langt man har kørt i bilen. Derfor skal man selvfølgelig selv holde øje med, hvornår det igen er tid til en stor eller lille service. Oplever man noget mærkeligt med bilen, bør man selvfølgelig få det tjekket med det samme og ikke vente, til man alligevel skal forbi mekanikeren.

Før bilferien

Er du en af dem, som elsker at tage på bilferie sydpå i løbet af sommeren, så ved du også, at bilen helst skal være din bedste ven på ferien. Den kan dog også sagtens blive din værste ven, hvis du ikke har styr på den på forhånd, for en bil, som ikke fungerer, er meget træls på en lang sommerferie.

Ovenstående servicetjek er naturligvis meget fornuftige at få lavet frem mod ferien, men derudover er det også klogt at have en vis skepsis selv, når man er i og omkring bilen. Oplever man noget mystisk, bør man få det undersøgt, så man ikke pludselig står i Slovenien og skal have tilkaldt vejhjælp eller skal opsøge en lokal mekaniker, hvor sprogbarriererne måske er lidt for massive.

På tur i haven

Som lovet i starten af denne artikel vil vi også tale lidt om haven. Sommeren er en årstid, hvor mange slås med at få den flottest mulige have, og dem, som lykkes bedst med det, er oftest dem, som hviler i det.

Projekt-flot-have er langtfra en nem opgave, og derfor handler det også om at acceptere, at det aldrig bliver 100 procent perfekt. Det er dog heller ikke nødvendigt, hvis bare man har gjort noget af det, man ønsker sig, og hvis man kan se en fremgang.

Havearbejde kan bruges til mange ting, og først og fremmest er det selvfølgelig lækkert at have noget flot at kigge på. Blomster, der skyder frem, velklippede hække og en urtehave, som er fyldt med lækkerier.

Mange bruger dog også havearbejde som den foretrukne motion. Det kan skyldes, at man måske ikke orker at tage en tur i fitnesscentret, når vejret er godt, og man har måske mere lyst til at gå derhjemme og hygge sig. Skal man alligevel have rørt sig lidt, så er havearbejde faktisk en rigtig effektiv motionsform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *