Ferie

Oplev Sri Lankas smukke natur og spændende kultur

Hvis du er en af dem, der elsker at rejse og udforske andre kulturer, så er Sri Lanka et land, du helt klart skal have med i dine overvejelser. Sri Lanka har en unik kultur og natur, som er værd at opleve.

Sri Lanka er en stat i den sydlige del af Asien. Et af deres nabolande er blandt andet Indien.

I 2004 var Sri Lanka et af de lande, der blev hårdt ramt af tsunamien som følge af et jordskælv. Som resultat af tsunamien skete der en togulykke, som i verdenshistorien er et af de værste jernbaneulykker.

På trods af de sørgelige omstændigheder, der tidligere har ramt Sri Lanka, så har Sri Lanka mange gode ting at byde på, og det vrimler med turister for at opleve Sri Lankas smukke natur og det spændende kultur.

En god hjemmeside at få inspiration fra

Man kan søge om information om Sri Lanka på internettet. En af de hjemmesider, der indeholder meget information om Sri Lanka er Sri-lanka.dk.

Der fortæller ejeren af hjemmesiden om sin personlige rejse på Sri Lanka. Man får gode råd til, hvad man kan se, hvilke chauffører, han anbefaler og om seværdigheder og meget andet.

Sri Lanka har to monsuner

Sri Lanka er et af de lande, der har to monsuner. En monsun er vindsystemer, der skifter retning med årstiden. Sommeren kaldes regntid, hvor vinteren kaldes tørtid.

Inden man bestiller en rejse til Sri Lanka, så skal man lige finde ud af, hvordan vejret i Sri Lanka er dernede. Tjek vejret på Sri Lanka.

Der kan man læse om hvad gennemsnittemperaturen ligger på, og hvor mange timer i døgnet, at solen skinner og så videre.

Tage et dyk i Sri Lankas natur og kultur

På Sri Lanka kommer man aldrig til at kede sig, og der er ikke en dag, der er ens, når man er turist. Der er mange ting at opleve på Sri Lanka.

Hvis du gerne vil opleve Sri Lankas flotte natur og rige dyreliv, så kan du tage på en snorkeltur, hvor du måske kan være heldig at se en havskildpadde, eller du kan være heldig at se hvaler, hvis du tager på hvalsafari. Du kan også vælge at besøge en af deres store temarker.

Hvis du vil opleve noget af deres kultur, så kan du besøge et af deres buddhistiske templer, se ruiner af gamle paladser og statuer.

Maden er også en oplevelse i sig selv, da det er meget anderledes end det, vi får i Danmark. Her er det en helt anden sammensætning af krydderier. Karry og fisk bruger ofte brugt i deres retter. Men de er også kendt for deres vegetariske retter. De er blevet inspireret af deres naboland Indien angående smagsnuancerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *