Hus og HaveInspirationskataloger

Stuen – hvor vi kommer hinanden ved

Vi lever i en tid hvor en frygtelig sygdom, Coronavirus, raser på gader og stræder. De fleste bliver, efter regeringens anvisninger, hjemme med vores familier. Det vigtige i sådan en situation er at forblive positive – og at have noget at give sig til sammen med hinanden. Selvom de fleste fysiske butikker holder lukket for at hjælpe med til at værne om samfundet, banker internethandlen stadig afsted på fuld kraft. Der bliver købt alt lige fra computerspil til ungerne, til nye køkkenmaskiner til mor og far.

En ting der også bliver handlet i massevis, er fladskærms fjernsyn. Det er for mange blevet en del af hverdagen at samles i stuerne, snakke, grine, fortælle – og se dagens pandemi-relaterede nyheder fra rundt om i verden, for så bagefter at fyre op under familiernes yndlings streaming-tjenester og fordybe sig i den lidt mere fiktive type underholdning.

Det er nok også derfor, at rigtigt mange stuer rundt om i landet har fået en opgradering når det gælder familiens flade samlingspunkt. De danske fædre har formodentligt studeret en fladskærm test inden de har gjort sig deres indkøb – for der er ifølge vores kilder, blevet solgt nogle rigtigt store, dyre og fine tv på det sidste. Noget som hele familien Danmark med garanti nyder glæde af.

”Bliv endelig ved” siger forskerne

Forskning har faktisk vist, at familier (og selvfølgelig venne- og kærestepar) der formår at nyde den digitale underholdning på f.eks. Netflix sammen, skaber stærke bånd mellem hinanden. Det er lige som, at man har oplevet det samme, været på den samme rejse, uden at bevæge sig ud i den smittefarlige omverden.

Kom ud og nyd naturen og hinanden

”Det er et alletiders alternativ – bliv endelig ved med dét” siger en af forskerne. Dog nævner han også at, vi for sundhedens skyld ikke kun skal sidde klistret til skærmene dag ud og dag ind. Selvom vores udgang og samvær med andre er blevet begrænset, er der stadig fine muligheder for f.eks. at gå ture.

Det er der heldigvis også mange danskere der stadig gør. Det er en spændende tid, hvis man formår at tage det sure med det søde. Det er en tid for tæt samvær med familien, en tid man kan bruge til at lære hinanden bedre at kende på alle leder og kanter. Nyd det venner, og så ses vi på gaderne efter krisen.

4 thoughts on “Stuen – hvor vi kommer hinanden ved

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *