Hus og Have

Algebehandling af tag forlænger tagets levetid

Du har sikkert hørt før fra kollegaer, venner eller familie, at det er en rigtig god idé at bestille tid til en algebehandling af taget. Men hvordan kan det egentlig være? Og er en algebehandling egentlig så effektiv, som mange går og siger? Går du også og er i tvivl om, hvorvidt du bør bestille en algebehandling af dit tag eller ej, er du kommet til det helt rette sted. Det kan du nemlig få svar på her i artiklen, hvor du kan blive meget klogere på, hvilke fordele du kan opnå via en algebehandling af tag.

Mos og alger gør taget meget sårbart

Den primære årsag til, hvorfor mange danskere vælger en algebehandling, er, at den forlænger tagets levetid. Det er nemlig sådan, at mos og alger sagtens kan skjule nogle revner og skader, der er på tagpladerne eller på selve tagstenene. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt, hvis det er tilfældet med dit tag, da mos og alger er med til at gøre taget utroligt sårbart. Begynder de derfor først at ødelægge dit tag, kan det meget hurtigt gå hen og blive en dyr affære for dig. Derfor bør du bestemt overveje at bestille tid til en algebehandling her og nu.

Rødderne kan gro ned i tagets mindste revner

Når man har enten mos eller alger på sit tag, vil rødderne altså gro ned i de mindre revner. Det resulterer i, at rødderne suger masser af vand til sig hele tiden, og det kan blandt andet resultere i frostskader om vinteren. Bestil algebehandling af tag her på siden og undgå, at dette vil ske for lige netop dit tag. Inden en algebehandling skal skidt og blade fjernes fra tagrenderne, og herefter skal man blokere for afløbet. På den måde kan overskudsvæsken fra behandlingen nemlig lettere blive i tagrenden, da denne væske senere bliver suget op og ledt ud i et anlæg på behandlerens bil. Overskudsvæsken kan således genbruges igen efterfølgende af hensyn til miljøet.

Det kan være nødvendigt med flere algebehandlinger

Du bør være særligt opmærksom på, at der godt kan gå cirka fire til otte uger, før du vil kunne se effekten af algebehandlingen. Sker der derfor ikke noget de første to til tre uger, bør du bestemt ikke blive bekymret. Det tager bare længere tid. Skulle det ske, at dit tag er utroligt medtaget af både alger og mos, kan det muligvis være nødvendigt, at du bestiller flere algebehandlinger. Er du i tvivl om dette, kan du altid spørge selve behandleren til råds. Der er nemlig ikke det, han eller hun ikke har set før.

Du bør bestille din behandling mellem marts og oktober

Normalvist vil man udføre en algebehandling i perioden, der går fra marts til oktober måned. Det er nemlig i denne periode, at der som regel er udsigt til, at man får seks timers tørvejr. Det er endvidere i denne periode, at man ikke længere oplever dagsfrost. Endelig skal det nævnes, at der er mange danskere, der vælger at få regelmæssige behandlinger af deres tag. På den måde kan taget nemlig holde sig utroligt flot og så endda i rigtig mange år. Det bør du derfor også overveje, hvis du er træt af, at dit tag er grimt og skadet at se på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *