Hus og Have

Gør det selv algefjerner

Der er ingen tvivl om, at alger kan være et meget stort problem, hvis du eksempelvis er husejer. Det samme kan være tilfældet, hvis du ejer en campingvogn. Alger kan nemlig resultere i overflader, der er fuldstændigt tilgroede og grimme at se på. Det kan endvidere fuldstændig ødelægge både tagsten og selve murværket. Faktisk vil et tag, der er groet til med både alger og mos, nedbryde teglstenene, i og med at overfladen løbende bliver skadet. Der er derfor mange årsager til, at du får gjort noget ved dette problem, og du kan læse mere om selv at fjerne alger her på siden.

Du kan sagtens rense alger mekanisk på mindre områder

Der er godt nok mange danskere, der vælger at bestille en algebehandling hos professionelle. Dette er dog en forholdsvis dyr proces, og det er desuden en ret omfattende proces. Vurderer du derfor, at du sagtens på egen hånd kan fjerne algerne, bør du bestemt gøre det. Det er nemlig muligt at rense alger mekanisk. Dette gælder dog kun, hvis der ikke er tale om meget store områder. Skal du derfor have fjernet alger fra dit tag eller din terrasse, er du nødt til at vælge en kemisk løsning.

Algefjerner kan godt være en smule dyrt

Skal du bruge kemiske produkter til at få fjernet algerne på din terrasse eller på dit tag, skal du være opmærksom på, at disse produkter godt kan være en smule dyre. Det er dog muligt at finde gør-det-selv-algefjerner til en nogenlunde pris. Bestil algefjerner her på siden og få styr på de alger én gang for alle. Som alternativ til algefjerner er der mange, der vælger at bruge Rodalon. Det viser sig nemlig, at Rodalon kan fjerne alger nemt og hurtigt. Endvidere er Rodalon som regel meget billigt at købe, og du kan blot fortynde det med vand, hvilket resulterer i, at det strækker sig meget længere.

Sådan fjerner du alger fra murværk

Er det på murværk, at du oplever, at du har mange problemer med alger og mos, skal du først og fremmest bruge en stiv skurebørste. På den måde kan du nemlig let og hurtigt fjerne løs algevækst. Du bør dog her være meget forsigtig, da du ellers kan ende med at ødelægge både maling og puds. Herefter skal du også bruge algefjerner, og her anbefaler man, at du kun anvender en lille sjat ad gangen. Ellers kan det meget hurtigt ende med, at du kommer til at tvære alle algerne rundt på muren. Dette er bestemt ikke hensigtsmæssigt.

Brug en stor pensel på mindre områder

Når du skal påføre algefjerneren, skal du bruge en stor pensel – i hvert fald så længe der er tale om mindre områder. Er det i stedet store områder, du arbejder på, er det en god idé at bruge en havesprøjte. På den måde går det nemlig meget hurtigere. Du skal huske, at du skal skrubbe godt, og at du skal lade fjerneren virke i to til tre dage. Når du arbejder, er det endvidere en rigtig god idé, at du er iført både beskyttelsesbriller og arbejdshandsker. Når du er færdig med arbejdet, skal du skylle efter med masser af vand og skrubbe godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *