EnergiFerieHus og HaveKulturMad og DrikkeØvrigt

BCAA er en energikilde til dine muskler

Overvejer du at tilføje et BCAA-supplement til dine kosttilskud, kan du godt glæde dig. Føler du ikke, at du ser de resultater, du regner med fra din træning, kan det skyldes, at dine muskler ikke kan følge med. Her er det en god idé at tilføje BCAA, da BCAA er super god, når det kommer til muskelopbyggelse. BCAA er den generelle betegnelse for de essentielle aminosyrer, der hedder valin, leucin og isoleucin. Disse aminosyrer forbrændes af kroppen og omdannes til muskelenergi i kroppen. De essentielle aminosyrer er utrolig nyttige, da de findes i store mængder af muskelprotein, og da kroppen ikke selv kan fremstille disse, og de skal indtages enten ved hjælp af mad eller kosttilskud. Det gode ved at benytte sig af muligheden for kosttilskud er, at du får BCAA i en mere ren form, end hvis du skulle spise dig frem til det. BCAA findes i fødevarer, der er rige på protein, herunder oksekød, mejeriprodukter som mælk og visse bælgfrugter, men kosttilskud giver en stærkere dosis.

Hvordan virker BCAA?

Den vigtigste funktion BCAA har er at stimulere proteinsyntesen. Dette er processen, hvori proteiner af celler opbygger sig i kroppen. Dette er med til at forhindre muskelnedbrydningen efter træning. Det vil sige, at musklerne får mere ud af træningen, hvis du bruger BCAA.

BCAA hjælper også kroppen med at reparere mikroskopiske skader i muskelvævet, der kan forekomme under træning, hvilket fører til muskelømhed. Det vil sige, at BCAA er lig med mindre ømhed og derved også mindre hviletid mellem træning. Du kan derved træne mere effektivt og oftere.

At tage BCAA kosttilskud kan også være med til at forbedre din udholdenhed. Dette sker, da BCAA hjælper til med at reducere den mængde serotonin, som din hjerne producerer under træningen, hvilket kan få dig til at føle dig mere træt.

Kan jeg få billige proteinbarer, og hvor finder jeg det billigste BCAA?
BCAA kommer efterhånden i en del forskellige afstøbninger. Du kan få det i et pulver, som skal blandes op med vand. Dette er super for dig, der i forvejen laver proteindrik eller lignende. Du kan få det i form af en lækker flydende energidrik eller som en del af en energibar. Du kan finde et stort udvalg af billige proteinbarer, og det kan godt betale sig at tjekke priserne på BCAA for at finde det billigste BCAA, hvis det er noget, du vil bruge meget i din hverdag. Det er også en god måde at prøve forskellige versioner af uden at bruge alt for mange penge på at finde det helt rette match til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *