Øvrigt

Brug yoga og meditation mod stress

Det er efterhånden almen viden, at yoga og meditation har en særdeles positiv effekt på stress. Yoga træner både krop og sind, ved hjælp af funktionelle stræk samt ådedrætsøvelser og afspænding.

Stress er nærmest blevet en folkesygdom i den vestlige verden, fordi mange mennesker har svært ved at følge med i en til tider hektisk hverdag.

Stress er som sådan ikke noget problem for kroppen, hvis det er kortvarigt. Men vedvarende stresstilstand over en længere periode, vil på et eller andet tidspunkt få konsekvenser for helbredet.

Det er lidt paradoksalt, for der er mere end nogensinde før fokus på sundhed og fysisk aktivitet. Problemet er bare, at hvad der er sundt, ofte bliver misforstået.

En person under stress, skal f.eks. under ingen omstændighed presse nervesystemet yderligere med hård fysisk træning eller adskillige løbeture i løbet af ugen. Det vil bare være benzin på bålet.

I stedet er det vigtigt, at man slapper af både kropsligt og mentalt. Kroppen er fuld af kortisol i en stresstilstand, og det skal ud ved hjælp af afspænding og afslapning.

Det ses ofte, at der er meget fokus på at tabe sig – og derfor træner mange hårdt selvom de samtidig er i en stresset tilstand. Fakta er bare, at så længe kroppen er stresset, kan det næsten ikke lade sig gøre at tabe sig. Og derfor er det ligesom at løbe panden mod muren, at træne hårdt når man samtidig er stresset.

Selv videnskaben har flere gange fastslået i diverse studier, at yoga og meditation er genialt mod stress.

Lær om Yoga, meditation og stress

Det kan være lidt uoverskueligt hvordan og hvor man skal komme i gang med yoga og meditation. Der findes rigtig mange forskellige steder, hvor man kan dyrke yoga rundt omkring i Danmark. Der er også masser af yogaindhold online. Men det bliver hurtigt forvirrende, når man er ny og gerne vil i gang.

En rigtig god approach til, at komme i gang med yoga og meditation, kunne være en yin yoga uddannelse. Her får man nemlig den mest effektive introduktion til yoga og meditation overhovedet. Især hvis man vælger en uddannelse, eller et kursus som samtidig har fokus på stress. Man behøver ikke kun at tage en yoga uddannelse for at ville være underviser, man kan også sagtens gøre det med henblik på ekstra fordybelse og egen praksis.

Føler du dig stresset, så se at komme på yogamåtten – det virker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *