Hus og Have

Gør haven indbydende med lækre bær

Haven er et sted for mange, hvor man slapper af og nogle laver fysiske aktiviteter. Det er et sted, man kan designe lige efter sit eget hoved, og kun fantasien sætter grænser. Mange tænker på gyngestativ, legehus og drivhus, når de skal fylde haven op. Men de glemmer, at det også kan være en oase af smukke blomster og planter. Og hvorfor ikke gøre nogle af planterne spiselige så som eksempelvis bær?

Det er godt for miljøet og for pengepungen at gro sine egne afgrøder, og så er det ikke så kompliceret, som man skulle tro.

Gør det nemt – Også for børnene

Jordbær, solbær, hindbær, stikkelsbær, brombær. Der er mange varianter af bær. Men når du skal vælge, hvilken type bær du skal have i haven, skal du overveje smagen selvfølgelig. Men hvis du vil inkorporere børnene i det, er det en god idé at vælge bær, der er nemme at plukke.

Mange vælger brombær, da de er nemme at passe og gror hurtigt, men tænker ikke over, at de har torne, man kan rive sig på. Vælg derfor en Bedford Thornless, hvis du overvejer en brombærbusk.
En anden ting er at det skal være nemt for planterne at gro. Hvis du bor i en mørk have, hvor solen ikke rammer ret længe, kan det være udfordrende at gro hindbær. Hindbær er dog lækre og sunde, og kan bruges i ekstremt mange retter, så de er bestemt en gave i haven.
En vigtig ting med at have planter er bestøvning. Hvis man ikke kan få overført pollen fra han- til hunplanter, er der lang udsigt til lækkerier. Se derfor mere om bestøvning af hindbær via linket.
Bær i haven er en ting, mange husker mange år. Så giv dig selv den gave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *