Har du også ledt efter makeup uden kemi?

Det kan være du er en af dem der har ledt efter makeup uden kemi og fundet det meget svært. Det er en jungle at navigere i alle de forskellig former for makeup, og faktisk så er der kemi i alt makeup. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at finde makeup uden kemi, der er skadelig for dig. Spørgsmålet er så bare hvad man skal vælge, og hvor man kan finde det.

Kig efter økologisk eller allergivenlig makeup

Hvis du gerne vil finde noget makeup, der ikke indeholder farlig kemi, så er det smart at starte med at lede efter økologisk eller allergivenlig makeup. Det er jo naturligvis en god ide, fordi du med stor sandsynlighed kan regne med at denne slags makeup ikke indeholder en masse skadelige kemikalier. Især allergivenlig makeup, har jo for øje at det skal være noget som ikke forårsager en allergisk reaktion, eller som irriterer din hud. 

Hvor skal jeg lede?

Det er jo selvfølgelig vigtigt at lede de rigtige steder, det gør det lettere at finde det du leder efter. De steder der fokuserer på f.eks. bæredygtigt tøj har sjovt nok også ofte økologisk makeup eller makeup uden farlig kemi. Der er nemlig et overlap mellem bæredygtigt tøj og så makeup, der ikke er skadelig for dig. Det er fordi produktionen af tøj, der tager hensyn til miljøet, er interesseret i at undgå at belaste miljøet, og det samme gør sig faktisk gældende for den slags makeup du måske leder efter. Makeup uden kemi, betyder i bund og grund bare at de ingredienser der er brugt, har taget hensyn til dig, din hud, og miljøet.

Mascara uden kemi er et nyt tiltag

Hvis du allerede har prøvet at lede, så har du måske fundet frem til mascara uden kemi. Det er fordi det er noget man er begyndt at fokusere meget på at producere, eftersom mascara jo kommer i næsten direkte kontakt med dine øjne. Derfor skal det selvfølgelig ikke være skadelig for dig, eller indeholde en masse ikke hensigtsmæssige ingredienser. Mascara er derfor måske det bedste sted at starte med at lede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *