Hus og Have

Husk også at indrette husets ydre

På det seneste er stadig flere danskere blevet ramt af indretningsfeber. Vi ser massevis af TV programmer om indretning og huskøb, og møbelbutikkerne såvel som tømrerhandlerne har også bemærket en øget interesse i at indrette og renovere. Det er, efter alt at dømme, en positiv udvikling. Meget tyder nemlig på, at smukke omgivelser, og måske i særlig grad smukke omgivelser efter eget valg, kan være med til at påvirke vores humør og mentale helbred positivt. Derudover er det også bare nemmere at invitere gode venner eller gammel familie forbi, hvis man ikke skal gå og være forlegen over indretningen. Desværre glemmer mange at tage indretningen til det næste niveau og huske at gøre husets ydre lige så smukt og personligt som dets indre. Det kan godt være, at indretningsmagasinerne primært viser køkken og stue, men både du og dine gæster kommer altså også til at se husets ydre dagligt. Derfor er husets ydre altså mindst lige så vigtigt at fokusere på. Det er trods alt folks første indtryk. 

Lidt kan gøre meget 

En af de mulige grunde til, at smukkeseringen af husets ydre er gået en smule i glemmebogen, er den fremherskende ide om, at der ikke er det store at gøre ved huset i den sammenhæng. Det er ærgerligt, for selvom der ganske vist er plads til mere pynt i stuen, betyder sparsomheden netop, at man kan få en så meget desto større effekt. Selv en skotlampe eller to kan gøre en verden til forskel og give husets karakter såvel som funktionalitet. Har du ikke hørt en skotlampe omtalt før, har du måske hørt om den som en gitterlampe. Alternativt har du næsten med sikkerhed set den før. En skotlampe er nemlig en ægte klassiker, når det kommer til at give husets ydre karakter. Strengt taget er det bare en sfærisk, robust lampe med gitter, der er oplagt til at påmontere en murstensmur eller en bøjlestander, så den kan oplyse indkørslen. Først og fremmest er de altså enormt praktiske i det kolde, mørke Danmark. Gitteret på en skotlampe gør den nemlig i stand til at modstå langt de fleste vejrforhold, og det varme lys giver huset en velkommende stemning, lige meget hvor mørkt det er omkring. Du kan sågar få en skotlampe med halvafskærmning, hvilket kan gøre det nemmere at se flisestien rundt i haven eller nøglerne, når du står foran hoveddøren. 

Alternativer 

En skotlampe er dog ikke kun et godt køb grundet de mange funktioner og udformninger, den kan fås i. Som nævnt giver den også husets facade en smule karakter ved noget så simpelt som at opbryde den ellers lidt kedelige murstensfacade. Meget mere end det behøver du nemlig ikke gøre ved husets ydre for at opnå stor effekt. Er du ikke så glad for skotlamper og deres moderne udtryk, er der heldigvis meget andet, der kan opnå den samme æstetiske effekt. Det kunne for eksempel være at lade en efeuplante kravle lidt op ad muren. Det simple kan tit være den bedste beslutning. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *