Øvrigt

Hvad er sundhed for dig?

Sundhedsdebatten raser derudaf i disse dage, og det kan være svært at blive klog på, hvad der reelt er op og ned. Mange medier skriver om at være sund, og det handler som oftest om en række gode råd til dig, der gerne vil leve et sundere liv. Her kan det være en god idé at stoppe op, trække vejret og huske på, hvad sundhed egentligt betyder for dig.

Husk at have dig selv med

Sundhedsbegrebet favner bredt og dækker over mange forskellige områder. Derfor er det svært at definere præcist, hvad sundhed er. Samtidig er det vigtigt at huske på, at vi alle er forskellige, og det som er sundt for nogle behøver ikke nødvendigvis at være sundt for andre. Man kan naturligvis tale om nogle grundelementer, det kan være svært at komme uden om i forbindelse med spørgsmålet om sundhed. Det gælder f.eks. visse ting inden for kost og motion, men det er langt fra fyldestgørende at afgrænse begrebet og debatten alene til det. Det at have det godt og føle sig sund kan betyde mange ting, og det mentale spiller i høj grad også en rolle. Det er derfor vigtigt at huske på at have sig selv med i jagten på det sunde liv og ikke ukritisk flyde med strømmen, når den ene eller anden mirakelkur pludselig dukker op ud af den blå luft. Det skal føles rigtigt i både krop og hoved.

Sundhed er mange ting

Som sagt kan sundhed være mange ting, og det behøver ikke kun at begrænse sig til spørgsmål vedrørende kost og motion, og om din BMI er over eller under grænsen for normalvægten. Det kan i ligeså høj grad handle om f.eks. ens arbejdsliv. Sidder du for meget ned? Har du nogle gode kollegaer? Er du stresset? I sidste ende handler sundhed om at have det godt fysisk såvel som mentalt. Et ofte overset emne når man taler sundhed er sex, selvom det ofte er bevist, at et godt sexliv er godt for mange ting. Det at eksperimentere seksuelt, f.eks. ved hjælp af sexlegetøj, kan således være givende for ens generelle sundhed. I denne sammenhæng kan f.eks. en dildo være behjælpelig, både for singler og i parforhold. Sundhed er ikke et entydigt begreb, men afhænger af den enkelte og må derfor tilpasses fra person til person – høj som lav, ung som gammel og alt derimellem.

One thought on “Hvad er sundhed for dig?

  • Fantastic beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a applicable deal. I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided vibrant transparent concept

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *