Mad og Drikke

Hvilke sunde snacks skal du spise i løbet af dagen?

Det kan være meget rart at have noget, som man kan gå og smågumle på i løbet af dagen. Det er især meget rart, når man arbejder. Og nogle af os tænker endda bedre eller mere kreativt, hvis vi lige kan proppe et eller andet i munden og gå i gang med gumle! 

Sunde snacks er naturligvis det, som du skal spise i løbet af dagen. Men hvad er eksempler på sunde snacks? Det er noget af det, vi vil snakke om i denne artikel. 

Læs med her for at danne dig et bedre billede af, hvad du kan tillade dig at gumle på i løbet af dagen som sunde snacks – og hvad du hellere må holde dig langt væk fra. 

Æbler og andre frugter 

Det kan være utrolig lækkert lige at tage et æble eller andre former for frugter som sunde snacks i løbet af dagen. Alt for mange af os spiser for få frugter til hverdag, og det er derfor helt oplagt at tage disse som sunde snacks i løbet af arbejdsdagen.  

Du kan for eksempel skære æblet ud i nogle flotte tynde både. På den måde holder det lidt længere, og du kan gå og gnaske over det i længere tid. 

En lækker banan kan også være meget god at tage, hvis du begynder at føle dig lidt småsulten. Den kan lige holde sulten nede, indtil det bliver frokostpause.  

Det er en god ide at vælge frugter og andre sunde snacks, som ikke sviner alt for meget. Det kan for eksempel godt være, at du nyder nogle mandariner eller appelsiner. Men man får utroligt fedtede fingre af dem, så den slags frugter må du nok hellere forsøge at undgå – i hvert fald imens du arbejder. 

En god håndfuld nødder 

Hvis du ikke lige er så meget til frugter, så kan du i stedet vælge at tage en god håndfuld nødder. Dette er meget sundt, da der er en masse sunde fedtstoffer i nærheden. Og disse sunde fedtstoffer er altså noget, vi bør få med jævne mellemrum for at have balance i kosten. Nødder er en god måde at få det på. 

Prøv at undgå nødder der er overdækket med salt. Selvom de smager meget godt, så er det ikke sport sundt at indtage så meget salt i løbet af dagen. Og din sunde snack kan lige hurtigt gå hen og blive ret usund af det. 

Undgå chips og slik 

Uanset hvad er det meget vigtigt at undgå chips og slik. Disse er så absolut ikke sunde snacks, og selvom der står ’økologisk’ og ’fedtfri’ på posen, så er det altså stadigvæk ikke sundt.  

Det er langt bedre at tage nogle frugter eller nødder, hvis man har brug for at spise lidt og vil have snacks. Hvis du er vant til at spise en masse usundt i løbet af dagen, så kan det godt gå hen og blive lidt svært at vende sig fra. Du vil med garanti have nogle abstinenser i et par dage, men disse skal bare overstås. 

Du kan læse om mange flere gode råd på Boligindhold.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *