Øvrigt

Hvilke type cykelholder skal du vælge?

Der findes forskelle typer cykelholder, der kan fås cykelholder til; anhængertrækket, taget og bagklappen. Derudover findes der forskellige mærker der har et bredt sortiment af forskellige cykelholder modeller. De mest populære mærker inden for cykelholdermarkedet er Thule og Buzzback, begge disse mærker laver nogle gode kvalitets cykelholder til bilen. Begge mærker har også cykelholder i forskellige prisklasser dog er deres cykelholder en anelse dyre end andre billigere mærker. F.eks. Thule’s Velocompact 927 til 3 cykler, koster imellem 2.000-2.400kr. I denne artikel vil vi finde fordele og ulemper ved de forskellige typer cykelholder.

Cykelholder til anhængertrækket

En cykelholder til anhængertrækket er den mest anvendte cykelholder til dagligt brug, mange vælger denne cykelholder fordi den er nem at montere og afmontere. En fordel ved denne type cykelholder er den laver minimal vindmodstand, da cyklerne er placeret bag på bilen. Denne type cykelholder har også en behagelig monterings højde når cyklen skal monteres fast på cykelholderen. En ulempe ved denne type cykelholder er, at nogle modeller ikke giver adgang til bagagerummet når den først er monteret. En anden åbenlys ulempe er hvis bilen ikke er udstyret med et anhængertræk, så er denne type cykelholder uanvendelig.

Cykelholder til bagklap

En cykleholder til bilens bagklap er ikke noget man ser hver dag, denne cykleholder er mere sjælden, men stadig yderst fordelagtig. En cykelholder til bagklappen har nogle af de samme fordele, som en cykleholder til anhængertrækket såsom; mindre vind modstad og nem montering af cykel i en god højde. En cykelholder til bagklap er ideelt til folk der ønsker alle fordelene ved, en cykelholder til anhængertrækket men desværre ikke har et anhængertræk monteret. I tilfælde af at bilen ikke har monteret på et anhængertræk, er en cykelholder til bagklap et glimrende alternativ. Cykelholder til bagklappen er en lille smule svære, at montere end en cykelholder til anhængertrækket.

Cykelholder til taget

Cykelholder til taget er værdsat for deres alsidighed, og kan bruges til at transportere snowboards, kajak og selvfølgelig cykler. Der er en del fordele i forbindelse med, at havde cykelholder monteret på toppen af bilen. Med en cykelholder til taget har chaufføren af bilen frit udsyn bagud, uden der er nogle cykler der belaster udsynet. En anden fordel er ved en cykelholder til taget, er at denne type cykelholder ikke belaster anhængertrækket, og det kan dermed bruges til en evt. campingvogn, trailer eller noget helt tredje. Der er dog også nogle ulemper ved denne type cykelholder, hvilke f er luftmodstanden, samt montering af cykel foregår i en højere højde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *