Øvrigt

Problemer med akne, bumser, hudorme eller uren hud?

Stort set alle mennesker vil i løbet af livet opleve problemer med enten akne, bumser, hudorme eller uren hud. Der er dog stor forskel på, hvor store problemer den enkelte oplever, samt over hvor længe en person er ramt af de forskellige ting.

En ting er dog sikkert, og det er, at i puberteten og teenageårene bliver langt de fleste ramt i et eller andet omfang, hvilket dog primært skyndes det øgede hormon niveau i kroppen.

Det er her vigtigt at slå fast, at bumser eller uren hud forårsaget af hormoner, ikke kan behandles eller forebygges, da de opstår pga en naturlig proces, ligesom det heller ikke er muligt at forebygge bumser i forbindelse med f.eks menstruation. Men det er muligt at lindre og reducere omfanget, ofte kan det reduceres markant, således udbruddet ikke er nær så voldsomt, som det ellers ville være.

Bumser og hudorme opstår, når huden producerer for meget talg, og dette så tilstopper porerne. Dermed dannes der en betændelses tilstand i huden, som oftest starter som en hudorm, men som senere udvikler sig til en bums, eller til uren hud i en eller anden version.

Det er en helt naturlig proces, som enten kan skyldes dårlig hygiejne, mange hormoner i kroppen eller det kan være arveligt. Uanset årsagen, kan omfanget reduceres markant, såfremt du behandler det på forkant.

Behandling af akne og bumser

De fleste hader bumser, fordi de altid kommer på det mest ubelejlige tidspunkt, og fordi de trykker, dunker og kan gøre ondt. Huden er i hvert fald øm og irritabel, og bumsen sidder altid et sted, hvor alt og alle let kan se den.

Derfor er behandling af bumser i dag en kæmpe industri, hvor du kan købe alverdens forskellige produkter, som lover det ene og det andet. Nogle virker bedre end andre, og nogle er sundere og bedre for huden end andre produkter er.

En ting er dog sikkert, og det er, at du selv kan lave mange forskellige tiltag, som kan reducere og endda fjerne bumserne, hvis du blot følger husrådene. Og ja nogle råd er lettere at følge end andre, men sådan er det vel altid.

Fordelen ved naturlige metoder mod bumser er, at de ofte er skånsomme og sunde for huden, dvs det er ikke produkter, som indeholder en masse kradse ingredienser, som enten skader huden eller kan have bivirkninger på den ene eller anden måde.

De naturlige produkter har oftest været anvendt i mange år, ofte århundreder eller årtusinder mod bumser eller uren hud.

Af helt naturlige husråd, kan f.eks nævnes argan olie, rosenvand, yoghurt, honning, citron og salt. Altså råvarer, som du enten har i køkkenet eller kosmetikskuffen, eller i hvert fald burde have det ene eller andet sted.

Hvordan du helt praktisk gør, kan du læse mere om i denne artikel omkring behandling af bumser. Den er lang men fyldt med mange gode råd omkring, hvordan og hvorledes du kan komme de små røde og generende prikker til livs, samt hvordan du forebygger, at de opstår!

Behandling af hudorme

Der er ikke meget forskel på behandlingen af bumser og hudorme, dog er der lidt forskellige teknikker, både til forebyggelse samt behandlingen, da det er forskellige stadier i processen med de tilstoppede porer.

Mange finder hudorme generende, selvom det enten bare er hvide eller sorte prikker i huden, men de skal væk, og rigtig mange vil gå rigtig langt for at komme dem til livs.

Det sjove ved hudorme er, at for langt de fleste, er de både relativt lette at forebygge eller fjerne, såfremt de får dem, men alligevel vælger de færreste de smarte tips, men går i stedet hellere i gang med dyre produkter, som kan nærmest det samme.

Her er en artikel omkring hudorme og behandlingen, og den indeholder et hav af gode råd, tricks, tips og metoder til, hvordan og hvorledes du let og effektivt behandler dem.

Især metoden med æg er smart og billig, hvis du sammenligner dem med de meget pupolære black mask eller andre masker til hudorme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *