Øvrigt

Fodpleje kan fjerne og reducere hård hud

Mange sørger for at pleje ansigtet, huden på arme og ben, håret mm. Men de fleste glemmer et af de mest udsatte steder på kroppen, nemlig vores fødder, som dagligt bliver udsat for presset for hele vores kropsvægt, ofte pakket inde i et par sokker og sko.

Hvis du ikke plejer dine fødder jævnligt, er der risiko for, at du får svamp, hård hud eller sure tæer. Og går du i det forkerte fodtøj, er der stor risiko for, at du får problemer med dine fødder, fordi de gør ondt.

Mange har desværre den opfattelse, at fodpleje tager lang tid, som f.eks ansigtspleje eller hårpleje kan gøre. Men det kunne ikke være mere forkert. Pleje af fødderne kan gøres indenfor relativt kort tid, alternativt kan du pleje fødderne imens du f.eks ser tv eller læser en bog.

Gode måder at pleje fødderne på

De fleste metoder til fodpleje, kan du lave f.eks i forbindelse med at du tager et bad, eller mens du gør andre af dine daglige rutiner. Det er ikke mange minutter, som du skal finde, før du kan opnå en god pleje.

Som du sikkert har gættet, er fodbad en af måderne, hvorpå du let og effektivt kan pleje dine fødder, rense dem, samt efterfølgende tilføre dem pleje og fugt.

Der findes mange måder, hvorpå du kan tage et fodbad. Det behøver hverken være kompliceret eller dyrt. Du kan bruge varmt vand, hvori du tilsætter enten brun sæbe, salt (enten havsalt eller mineral salt), sort sæbe eller alternativt sæbespåner.

Så skal fødderne ellers bare ned i vandet i 10-20 min, hvilket du f.eks kan gøre imens du ser film, tv eller læser en bog. Bagefter skal de op af vandet og tørres, og slutteligt kan du med fordel smøre dem ind i f.eks argan olie eller en god fugtighedscreme.

Du vil blive overrasket over, hvor flotte, bløde og lækre fødder sådan en omgang giver, hvis du blot husker at gøre det jævnligt.

Kilde: Gode råd til fodpleje og pleje af fødderne

Behandling af hård hud

Stort set alle får en eller flere gange i livet, enten i perioder eller næsten permanent, hård hud under fødderne og evt på hænderne.

Hård hud på fødderne opstår, hvis du går forkert, eller går i fodtøj, som gør at områder på din fod bliver udsat for overbelastning. Hård hud på hænderne opstår, hvis du har et fysisk arbejde, som f.eks murer, hvor hænderne udsættes for hårde udfordringer.

Hård hud opstår altså, når huden udsættes for meget belastning, og det er hudens forsøg på at passe på sig selv, da den hårdere hud medfører, at huden ikke bliver belastet på samme måde, som den ellers ville blive.

Der er intet farligt i at have hård hud på fødderne eller hænderne, dog kan de ramte områder både være ømme og faktisk gøre ondt. Derfor er det også en god ide, at gøre noget ved det, dvs behandle huden, så den ikke er så hård.

Der findes mange måder at behandle hård hud på, men først og fremmest skal du starte med at kigge på dit fodtøj. Det er her den største årsag til hård hud under fødderne findes, og det er her, du lettest kan justere lidt, så du forebygger at det opstår.

Når du har fået styr på dit fodtøj, kan du begynde at pleje fødderne med f.eks lækre fodbad jævnligt, eller bruge diverse olier, så som argan olie, kokosolie eller jojobaolie. Vil du forkæle dem ekstra, kan figenkaktusolie – barbary fig kaktus olie også anvendes. Derudover kan du bruge en del forskellige cremer, som både blødgøre og forebygger at den hårde hud opstår.

Hvis du plejer din fødder, vil du i langt de fleste tilfælde forebygge dannelsen af den hårde hud på de mest balastede områder, ligesom det er lettere at behandle problemet, såfremt det opstår.

I denne artikel omkring hård hud og behandling, kan du finde over 20 gode råd til både pleje, forebyggelse og behandling af hård hud, på såvel fødderne som hænderne. De er super gode og brugbare, og så er de lette at gå til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *