Sådan får du en billig tilstandsrapport

Skal du bruge en tilstandsrapport? Så er det ikke typisk en billig sag. Her i artiklen kan du læse mere om priser på tilstandsrapporter – og finde ud af hvordan du kan få en billigere en.

Let’s go!

Priser: Det koster en tilstandsrapport

En tilstandsrapport er ikke en billig sag. Tilstandsrapporten koster typisk et sted mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. – og nogle gange mere.

Den primære faktor, der er afgørende for prisen på en tilstandsrapport, er størrelsen på det hus, der skal inspiceres. Siden tilstandsrapporten altid udarbejdes med udgangspunkt i en konkret inspicering af huset, vil tilstandsrapportens pris afspejle noget af den tid, der er brugt på selve inspiceringen.

En anden faktor er selvfølgelig også, at forskellige firmaer og byggesagkyndige bare tager forskellige priser.

Vores bedste sparetip: Sådan får du en billigere tilstandsrapport

Der er i virkeligheden ikke så mange ting, du kan gøre for at få en billigere tilstandsrapport. Huset har den størrelse, huset har – og du kan ikke blot vifte med en tryllestav, og få en lavere pris på huset.

Dog er der selvfølgelig stadig nogle ting, du kan gøre for at få en billigere tilstandsrapport. En af de bedste ting, du kan gøre, er at bestille en byggesagkyndig gennem et udbud. Konkret skal du blot have fat i flere byggesagkyndige, og samle lidt på deres priser. Så kan du vælge den billigste.

Du kan automatisere udbudsprocessen på tilstandsrapporter på siden her. En automatisk udbudsproces er smart, da den kan være med til at gøre det hurtigere og lettere for dig at spare penge.

Gå i forhandling med den byggesagkyndige

En anden ting, som du også kan gøre for at få en billigere tilstandsrapport, er at forhandle lidt med den byggesagkyndige. 

Prisen er sjældent helt fast, og ofte kommer de byggesagkyndige med lidt spillerum ift. prisen. Det er noget, som alt for få udnytter, men du er smartere. Fortæl den byggesagkyndige, at du har snuset lidt rundt på markedet, har fundet nogle billigere, og at du blot vil høre hvordan den bedste pris, han kan tilbyde dig, ser ud nu.

Du vil blive overrasket over hvor godt dette trick virker. Især når du så også har haft fat i andre byggesagkyndige.

Det kan nemt betale sig at få en tilstandsrapport

Selvom tilstandsrapporten umiddelbart kan virke dyr, så er det alfa og omega for dig at få en, når du skal sælge dit hus. Rent økonomisk kan det nemlig give enormt god mening at have en tilstandsrapport. Det kan både forøge værdien af dit hus, hvis tilstandsrapporten er god, og det kan også komme dig som sælger til gode mere direkte.

Med en tilstandsrapport kan du nemlig også tegne en ejerskifteforsikring. Så er du sikret mod at hæfte for omkostninger for øvrige udbedringer, der skal foretages efter handlen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *