Sådan sparker du røv i gokart

Vil du gerne vide, hvordan du fejer alle konkurrenterne af banen? Så er du landet det rette sted. Gokartkørsel adskiller sig fra mange andre former for sport, og der er meget, man kan gøre for at forbedre sin kørsel. Man skal bare lige vide, hvordan man gør. Vi kommer derfor her med vores bedste tips til, hvordan du bliver god til at køre gokart, så du kan feje alle konkurrenterne af banen hver eneste gang, du kommer forbi en gokartbane.

Inden løbet

Forberedelse er nøgleordet, hvis du gerne vil vinde. Du bliver nødt til at nærstudere banen, så du får et godt overblik over sving. Derudover handler det selvfølgelig også om at vælge en god kart. Det gør du ved at vælge den kart, der har dæk de bedste dæk. Der er her tale om den kart med de dybeste huller i dækkene. Sidst men ikke mindst skal du også sørge for at indrette sædet rigtigt og sætte dig godt til rette, så du både kan nå begge pedaler og give fuld gas – og så skal du også placere dine hænder ordentligt på rattet (kvart over ni og kvart i tre. Det skal du huske at gøre under hele løbet, hvis du vil sikre optimal kontrol over din kart.

Under løbet

Keep calm and carry on. Hvis du gerne vil vinde, bliver du nødt til at slå koldt vand i blodet. Du mister nemlig kontrol, hvis du lader adrenalinen overtage og styre for dig. Du skal styre karten med rolige og bløde bevægelser og små ratudslag, så dækkene hele tiden holder et godt greb i asfalten. Du skal også sidde stille. Hvis du læner for meget med, f.eks. i svingene, så får du mindre vægt på de yderste hjul og det giver et dårligere greb i asfalten. Du skal også sørge for at holde en høj hastighed, hvis du vil vinde. Det gør du ved at starte svinget så bredt som muligt og herefter søge ind mod midten. På den måde behøver du ikke tage alt for meget fart af, når du skal igennem et sving. Et sidste tip er, at du skal holde øjnene på din egen kørsel. Du kan hurtigt miste kontrollen, hvis du holder mere øje med, hvad de andre laver på banen. Lad dem ikke forstyrre din kørsel, ellers har du allerede tabt.

Leder du efter et sted, hvor du kan teste dine nye skills? Læs mere om gokartbanerne hos Vandel Gokart her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *