Hus og Have

Fordele og ulemper ved robotstøvsugere

Robotstøvsugere er ved at slå bølger i rengøringsbranchen. De har mange fordele, som gør dem til et godt valg til dit hjem, men de har også nogle ulemper, som du skal være opmærksom på, før du beslutter dig for, om en robotstøvsuger er den rigtige for dig. Denne artikel vil dække begge sider, så du til sidst ved, hvilken slags robotstøvsuger der vil fungere bedst i dit hjem!

Hvad er en en robotstøvsuger?

En robotstøvsuger er en type støvsuger der drives af hjul og fungerer selvstændigt. Den bruger sensorer til at kortlægge dit hjem og navigere rundt om forhindringer og gør rent undervejs. Robotstøvsugeren kan klare støvsugningen for dig, imens kan du rydde op tørre støv af, eller andet, og på den lange bane spare tid.

Udviklingen af robotstøvsugere er i rivende udvikling, også denne dag i dag. De bliver klogere bygget med brugbare funktioner, så den kan parres med WiFi og telefonen og meget mere.

Fordelene ved robotstøvsugere

Der er flere fordele ved at have en robotstøvsuger i dit hjem, bl.a

– Den tid, du sparer ved ikke at rengøre manuelt.

– Bekvemmelighedsfaktoren, da de ikke kræver meget input efter den første opsætning

– De kan times til at gå igang, imens du er på arbejde, eller i weekenden, når der skal hovedrengøres, så du altid kommer hjem til et rent hjem.

– De kan registrere, når batteriet er lavt, og vende tilbage til dockingstationen, så den bliver fuldt opladet til næste brug, så du undgår, at den stopper et tilfældigt sted.

– De fleste robotstøvsugere kan styres via en app på din telefon. Her kan du timestyre den eller sætte den igang fra sofaen.

– En robotstøvsuger er ikke særlig høj, derfor er den særlig ideel til at støvsuge under lave ting, som man kan have svært ved at komme til, med den manuelle.

Ulemperne ved robotstøvsugere

Der er naturligvis også nogle ulemper. Her er en liste over ting om robotstøvsugere, som folk bør vide

– De kan være dyre, nogle koster op til 5.000kr

– Der kan være nogle forhindringer i hjemmet, som at den ikke kan komme over, eller sætter sig fast.

– Nogle robotstøvsugere kommer ikke helt ind i krogene. Og der kan være visse områder, at robotstøvsugeren tilfældigt aldrig rammer.

– Der er ikke meget plads til opbevaring af snavs og støv, derfor skal den tømmes oftere end en manuel støvsuger.

– En robotstøvsuger kan være svært at gemme væk, da den skal være nede på gulvet med sin dockstation. Dog kan man finde kreative løsninger, såsom under kommoder og sofaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *