Øvrigt

Essentielle du skal anskaffe, før du får din hvalp

Er du så heldig, at du snart får en hundehvalp i hjemmet, så kan du se frem til et nyt familiemedlem, der kommer til at følge dig i tykt og tyndt. Det kræver dog god forberedelse, så dit nye medlem af familien får den bedste start i sit nye hjem. Du skal tænke på, at du inviterer et lille væsen ind i helt nye og uvante omgivelser. Derfor er det godt at have styr på de mest basale ting, så din hvalp kan finde tryghed ved disse.

En hundekurv og/eller hundeseng

Ny hundekurv er et absolut must, da din hvalp skal have et sted, den kan søge hen, når den har behov for at hvilke sig og slappe af, uden at der sker noget omkring den. Det betyder også, at du skal lade den være i fred, når den søger til sin hundekurv eller hundeseng. Af samme grund skal du placere kurv og/eller seng et sted, hvor der er ro, og hvor der ikke sker for meget, så den netop har mulighed for at søge stilheden.

Madskål og vandskål

En madskål og en vandskål er to ret essentielle ting, så du har mulighed for at give din hvalp mad og drikke. Dette skal du også placere et sted, hvor det står uforstyrret, så når den spiser, så er den i fred og ro, uden at blive distraheret af alle mulige andre ting.

Hundesnor og sele

Du skal naturligvis kunne gå tur med din hund, og her skal du altså have anskaffet dig en hundesnor og en sele. Før i tiden var den eneste mulighed et halsbånd med en snor i, så når du skulle have hunden til dig, var du nødt til at hive den, så halsbåndet strammede om halsen. Det er faktisk ikke helt hensigtsmæssigt, og i dag skal du i stedet gå efter en vest til din hund, hvor du monterer hundens sele oven på vesten ved ryggen. Det skaber en langt bedre stabilitet.

Det rette hundefoder

Og så skal du være utroligt opmærksom på, at din hvalp får det rette foder. Og foderet skifter typisk de første år fra hvalpefoder til unghundefoder til voksen hundefoder. Der står typisk aldersgruppe på poserne, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal gå efter. Det er en god hjælp, og forskellen er de vigtige og gavnlige indholdsstoffer, hvalpen har brug for, når den vokser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *