Skal der vin i saucen?

Hvorfor vin? Hvad med en dejlig forfriskende øl eller noget iste? I de fleste tilfælde er min beslutning baseret på den type sorg, som jeg føler. Hvis jeg bare føler mig nede af kedsomhed, og der ikke sker andet i mit liv, så kan et godt glas Chardonnay måske gøre underværker. Nogen tager et glas vin for at dulme nerverne eller sit tankemylder, men for nogen går det han og bliver en afhængighed, som er svær at stoppe med igen. 

Hvad er det alkohol kan?

Det kan bedøve dine sanser. Alkoholen får os til at slappe af, og det lukker vores tanker fra bagverdenen. Det vil sige, at det får os til at glemme det, vi nu går og bøvler med, hvilket kan være en tilfredsstillende følelse for mange.

Årsagen til, at man drikker måske mere end man burde, er ofte en individuel sag. Det er naturligvis ikke godt, at man drikker for meget, fordi det kan have yderst store konsekvenser for os selv, men også for vores omgivelser.

Tegn på alkoholisme

Der er forskellige symptomer på alkoholisme. Det kan være et tegn på, at du drikker for meget, hvis du begynder at tænke på alkohol hele tiden, og du altid tænker på alkohol, eller hvis du har problemer i dit forhold på grund af dit drikkeri.

Folk, der har været igennem alvorlige, traumatiske begivenheder, kan opleve at få mareridt, hvor de gentagne gange ser det, der er sket, i deres sind ‘s øje. De kan også lide af posttraumatisk stresslidelse (PTSD), hvor mange tyer til alkohol, og desværre også hårdere midler som eurofoiserede stoffer.

Som alkoholiker ser man altid sit snit til at kunne drikke. Man undlader at deltage i arrangementer eller tager tidligere hjem for at komme hjem og drikke. Det er et vanedannende middel, som ikke fører noget godt med sig. For inden man ser sig om, så er man afhængig, om man vil det eller ej. Så selvom man begyndte at drikke for at mindske sine tanker, så står man nu i en situation, hvor man får det fysisk og psykisk dårligt, hvis der går for lang tid imellem genstandene. Hvis man er kommet helt derud, hvor man får abstinenser, så er det også dér, man bør overveje, om det ikke bør have sin ende. Man kan kontakte et behandlingscenter, som kan hjælpe dig med at komme i misbrugsbehandling, så du kan få dit liv på rette køl igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *