FerieØvrigt

Tjek bilen, inden du kører på ferie

Står den på bilferie i år, så er det super vigtigt, at bilen bliver tjekket fra A til Z, inden du fylder den op med bagage, unger og så videre. Det er jo ikke den fedeste ferieoplevelse at stå med en bil, der er stået mere eller mindre af.

For at minimere risikoen for det, så kan du gøre meget for at være på forkant med den slags kedelige situationer.

Få bilen tjekket grundigt igennem

Bed din mekaniker om at give bilen et grundigt ferietjek, eller tjek den selv, hvis du har mulighed for det. Alt skal fungere optimalt. Det vil sige sådan noget som bremsere, gearkasse, dæk, dæktryk, lygter, olie, sprinklervæske og naturligvis brændstof.

Det ville være så ærgerligt at stå i et fremmed land med en bil, der ikke kan køre ordentligt – eller i værste fald forårsager en ulykke.

Få renoveret gearkassen

Gearkassen er en meget vigtig del af din bil. Hvis den ikke fungerer, som den skal, så kan bilen ikke køre. Det kan være vanskeligt at tjekke selv, så med mindre den lyder, lugter eller reagerer anderledes, end den plejer, så kan det være svært at vide, om den er i fin form, eller den trænger til at blive renoveret.

Det er under alle omstændigheder en opgave for en fagmand at få det gjort. Hvor dyrt, det kommer til at blive, afhænger af flere faktorer. Kan den nøjes med at blive repareret, eller kræver det en udskiftning? Skal det være en original gearkasse, eller er det fint med en kopi? Og så spiller det også ind, hvilket mærke bilen er af.

Se mere om at få renoveret gearkassen, inden du tager på bilferie, på Codecs.dk. Her kan du også finde flere gode råd i forbindelse med at blive klar til den lange tur.

Hav også styr på dine forsikringer

Det kan blive meget afgørende for dig, om du har orden i dine forsikringer, hvis ulykken skulle være ude. Det er klart bedre at finde ud af det, inden du drager afsted. Det gælder både din bilforsikring, ulykkesforsikringen og husstandsforsikringen, der skal være i orden.

Husk også at tjekke, om jeres blå sygesikringskort er gældende. Hvis ikke, så er det bare at få bestilt nogle nye, så de kan nå at komme med på ferie. Tjek også, om alle pas er gældende, inden i drager ud i den store verden.

Det giver en god tryghed at vide, at alt er tjekket, inden I ruller afsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *