Øvrigt

Wanda Metropolitano: Det nye stop på din fodboldrejse

Foto: Unsplash

Græstæppet på Wanda Metropolitano i Madrid var knap blevet overtaget af Atlético Madrid, før den skulle lægge finale til verdens største kamp på klubplan: Champions Legaue finalen, i år mellem Liverpool FC og Tottenham. Først var planen, at det skulle være et stadion til OL i Madrid. Men de buddet faldt igennem, slog fodboldklubben til, og sagde at de ville bygge de om til deres eget stadion. Med opbakning fra kinesiske investorer blev stadion lukket for ombygning. Det stod klar igen til indvigelse den 16. september 2017. Første kamp efter genopgningen var en ligakamp mellem Atlético Madrid og Malaga. Første Champions League kamp stod mod Chelsea.

Ligakampen blev vundet 1-0 af værterne, der dog måtte lide et bittert nederlag i Champions League. Men så var det nye stadion og dets kapacitet på næsten 68.000 tilskuere også indviget. Efter at have været lillebror i Madrid i de sidste mange år, står Wanda Metropolitano som et stærkt symbol på, at Atlético er kommet efter bysbørnene fra Real Madrid. Dette går hånd i hånd med, at klubben har indhentet “storebror” på det sportslige plan også, og flere sæsoner nu er endt over dem.

Foto: Unsplash

Og Wanda Metropolitano er et besøg værd. Der er ikke så meget historie forbundet med det, da det er nyt i forhold til kendte stadions som Cam Nou, Santiago Bernabeu eller Allianz Arena. Men når man træder ind på det, er det ikke til at mærke. De fanatiske Atlético fans er ikke i tvivl om, at deres klub er kommet op til Europas elite, gennem hårdt arbejde. Elitestatussen, og dét at klubben pludselig har deres egne legender øverste hylde afspejler dette. I skrivende stund giver bet365 odds 21 på Atlético Madrid når man kigger på diverse sportsvæddemål. Det lyder højt, men i forhold til hvordan den spanske liga tidligere har været, hvor det var utænkeligt at andre end Barcelona eller Real Madrid ville vinde, er det en kæmpe forskel.

En tur til den spanske hovedstad er et must for de fleste fodboldfans. Og selvom Real Madrid’s Santiago Bernabeu er et af de absolut mest kendte i verden, så ville det være en skam  hvis man som fan snyder sig selv for også at opleve Wanda Metropolitano. Beliggende i den østlige bydel Rosas, er det nemt at komme til med både bil og offentlig transport. Så er du i området og er generel fodboldfan, har det de varmeste anbefalinger herfra.

Du kan finde mange rejsepakker, hvor kampbilletter er inkluderet, og ofte også hotel, til at tage rundt i Europa og se fodbold. Fra Dortmund, til Liverpool. Fra Torino til Paris. Og det er også værd at lave lidt research før du tager afsted. For selv hvis du tager til en bestemt by, for at se favoritholdet, så har de fleste europæiske storbyer flere stadions og fanscener der bør opleves. Så selv hvis du har en bestemt kamp for øje, så se om du ikke kan afsætte tid til mere fodbold-sightseeing. Der er rigeligt med muligheder, hos selv de mindre klubber for at få en enorm fodbodloplevelse. Atlético er beviset på, at styrkeforhold i fodbold ændres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *