Hus og Have

Giv dit nyfødte barn de smukkeste omgivelser med lidt maling og tapet

Hvis du går og venter på en lille forøgelse af din familie, så skal du først og fremmest have et stort tillykke herfra. Som du sikkert allerede har opdaget, så er der rigtig meget der skal ordnes inden den store dag, og en af de helt store opgaver er at få gjort det nye børneværelse klart til din nye baby. Du har måske allerede købt den perfekte krybbe, sutteflasker, skiftebord og alt det andet, der hører sig til; men hvad med din babys vægge. Det er faktisk vigtigere end du tror.

Mal væggene i den helt perfekte farve

Lidt maling på væggene gør virkelig underværker, og ikke mindst i din babys nye værelse. Du skal jo huske på, at dette værelse i stor udstrækning vil være hele din babys verden; så det er med at få gjort det hele så trygt og imødekommende som overhovedet muligt. Hvis du er klar over om det drejer sig om en dreng eller pige, så har du måske allerede en forestilling om et generelt farvetema i børneværelset. Traditionelt set har det været en tommelfingerregel, at drengeværelset skulle være lyseblåt, hvorimod pigeværelset skulle være lyserødt. Den gode nyhed er, at der findes et stort udvalg af forskellige farvetoner indenfor disse to grundfarver. Dog skal det siges, at dette ikke nødvendigvis er en benhård regel, og mange forældre vælger i dag blot at anvende en smuk beroligende farve, der ikke tager udgangspunkt i en opdeling af kønnene, men snarere virker beroligende på barnet. Maling af børneværelset er derfor i dag langt mere et udtryk for ens personlige smag, end rigide forestillinger om køn.

Giv din baby noget flot tapet

Noget af de absolut vigtigste for en ny baby er som sagt, at det oplever sin nye verden som et trygt og varmt sted. Udover at male børneværelset, så kunne man f.eks. også vælge at komme tapet på væggene. Tapet har i disse år oplevet lidt af en renæssance, og kan i dag får i et utal af farver og designs, der henvender sig specielt til de helt små. At anvende tapet giver dig f.eks. mulighed for at lege med en opdeling af din babys værelse i forskellige områder med to forskellige slags tapet; et roligt tapet til det område, hvor babyen sover og bliver skiftet; derimod vil et mere legende tapet være ideelt til babyens legeområde. Pyt med at legeområdet ikke skal tages i brug det første stykke tid. Dit barn skal jo gerne have glæde af sit værelse i rigtig lang tid. En yderligere god ting ved både tapeter og maling til børneværelset er, at det bestemt ikke behøver at tømme bankkontoen. Billig tapet og flot billig maling kan faktisk sagtens opstøves med lidt undersøgende fodarbejde. Så hvorfor ikke forkæle dig selv og din lille baby med en eller begge af slagsen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *