Hus og Have

Skal huset rives ned, eller skal det renoveres

Har du købt et gammel hus, som ikke er blevet vedligeholdt ordentligt i årenes løb, så kan du godt komme til at skulle overveje, om huset skal rives ned, eller det skal renoveres.

Der er argumenter, der taler både for det ene og det andet. Om enden på dilemmaet bliver den ene eller den anden løsning, så skal du nok ende med at få et hus, som du bliver glad for, og som får den sjæl, som du ønsker.

Hvordan er husets stand?

Et af de vigtige kriterier, som skal overvejes, er, hvordan husets stand er. Hvis det er et meget gammelt hus, så må du forvente en vis patina. Drejer det sig om mere patina, end hvad der er charmerende, så kan det sagtens være mest rentabelt at lade huset rive ned og bygge et helt nyt hus på grunden.

Er standen kun delvist nedslidt, så kan det godt betale sig at få huset renoveret, så det bliver up to date igen. Selvfølgelig med det forbehold, at det stadig er et meget gammelt hus. Det giver jo et vist slid på en bygning, at det har nogle år på bagen.

Hvad er mest rentabelt?

Om det kan betale sig at renovere huset fremfor at lade det rive ned, det kommer meget an på, hvor dyrt det vil blive for dig at få det renoveret i en grad, så det bliver sundt igen.

Den pris skal du så sammenholde med, hvad det koster at få revet huset ned. Som en gennemsnitspris kan du regne med omkring 100.000 kroner for en fuld nedrivning. Dertil skal du lægge prisen for at få bygget et nyt hus. Hvad det kommer til at koste, afhænger selvfølgelig af, hvilket hus der skal opføres. Se mere om denne problematik på Ballerupbladet.dk.

Uanset hvad du vælger, så skal du regne med, at det kommer til at koste nogle penge.

Husets type

Hvis du har købt et mere eller mindre faldefærdigt hus, så kan det være, at du bevidst er gået efter at få det revet ned. Det kan være, at du primært blev forelsket i grundens beliggenhed og derfor gerne vil opføre et hus i en helt andet stil end det oprindelige hus.

Desuden kan du også vælge en anden placering på grunden. I det hele taget får du en øget fleksibilitet, hvis du vælger at få revet det gamle hus ned. Der kan dog også være fordele ved at beholde det gamle hus, se f.eks her på Alt.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *